J18

Lovande start på säsongen för J18
2021-09-05 20:12
J18-tränaren Niclas Hero hade all anledning att le efter lördagens match mot Knivsta. Arkivfoto: Per Lindgren

ABK:s J18-lag inledde träningsmatchandet på bästa sätt, när man på lördagen besegrade Knivsta Spartans med 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 0-1) i Knivsta ishall.

-Vi gjorde en imponerande match, kämpade och slet, säger en märkbart belåten tränare Niclas Hero, dagen efter matchen.

16-årige målvakten Marcus Mattson, ny från Almtuna IS, spelade första halvan av matchen, medans jämnåriga William Anderstedt den andra.

-Vi visade bra tendenser i första perioden. Vi var lugna och vårdade pucken, säger ABK-tränaren, som fick se Felix Lilja ge Avesta ledningen med 0-1 i första perioden, vilket blev periodens enda mål.

Knivsta som förra säsongen slutade åtta (sist) i J18 division 1 östra, vann den andra perioden med 2-1. Det i en period som Avesta inte riktigt kunde behålla den nivå man hade första tjugo. Istället agerade man rörigt och var många gånger ofokuserade.

Avesta gjorde en bra avslutning av matchen, och mål i tredje perioden genom Simon Dalén och William Johansson, gjorde ställningen 3-3 efter tre perioder.

-Vi steppade upp i tredje perioden, och låter de aldrig hota oss, säger Hero.

Två minuter in i förlängningen, klev William Johansson fram och satte 4-3 med en puck som satt mellan benen på Knivstas målvakt.

Vad är du mest nöjd med?

-Våra backar ger aldrig bort pucken, och vi har många nya som gör det väldigt bra, summerar Niclas Hero premiärmatchen.

Mål, Avesta: Felix Lilja, Max Mayuk, Simon Dalén, William Johansson.

Lördagen den 11 september medverkar J18-laget i Eskilstuna Linden Hockey Cup. Där möter man Hammarby IF och Örebro Hockey. Sedan kommer ytterligare en match att spelas, som avgör placeringen.