J18

J20 Division 1. Drömstart för ABK-men Köping avgjorde i overtime
2019-11-30 18:04
Avesta BK:s #32 Zacarias Ridderstam var besviken hur man genomförde matchen efter den fina inledningen. Foto: Olov Lindgren
AVESTA. Trots en kanonöppning med en 3-0-ledning efter dryga åtta minuter blev det förlust för Avesta BK i mitten mötet mot Köping HC.
Västmanlänningarna repade snabbt mod och hade utjämnat till 3-3 i första perioden. I andra perioden tog hemmalaget ledningen på nytt när Emil Modig satte 4-3 i powerplay. Men med en minut kvar av mellanakten kvitterade Köping till 4-4 och efter en mållös tredje period avgjorde gästerna i sudden.
-Det är första perioden som avgör när vi går ner oss efter 3-0, säger Avestas Zacarias Ridderstam.
ABK visade prov på effektivitet när Edvin Karlsson, Hampus Wiklund och Gustav Åman i tur och ordning hade hittat rätt inledningsvis i första perioden. Men "BK" tappade sedan konceptet och linjerna i spelet och två snabba mål av gästernas Tim Åberg på varsin sida tio minuters strecket betydde 3-2. Och innan perioden var över hade Köping utjämnat till 3-3.
-Vi fick för mycket skalle och började gå själva, säger en besviken Ridderstam.

Avesta ryckte upp sig i andra perioden och i spel fyra mot fem Emil Modig satte 4-3, och var på nytt i förarsätet.
-Vi steppar upp, men det är inte det bästa vi kan.
 Men med bara sex sekunder kvar av mittenperioden utjämnade KHC till 4-4.

I tredje perioden drog ABK på sig utvisningar och fick bland annat spela tre mot fem i 1,39 minuter. Men boxplayspelet fungerade mycket bra och matchen gick till förlängning där Köping var klart bäst. Trots några vassa räddningar kunde Hampus Norgren inte förhindra Köping att ta hand om bonuspoängen.
Zacarias Ridderstam som kämpade och slet förtjänstfullt, menade man inte kom upp i normal standard.
-Jag tycker att vi kan bättre än det vi visar idag. För egen del tycker jag det kändes lite segt i första perioden, men annars kändes det bra.

Förlusten betyder att Köping gick förbi Avesta i tabellen och är ny femma, medans Avesta halkade ner till sjätteplats.

Avesta BK möter i nästa omgång poänglösa Orsa IK på bortaplan.

Avesta BK-Köping HC 4-5 e. fl. (3-3, 1-1, 0-0, 0-1)
Första perioden: 1-0 (3:51) Edvin Karlsson (Gustav Åhman, Oliver Ahlberg), 2-0 (4:58) Hampus Wiklund (Julian Winlöf-Palm), 3-0 (8:34) Gustav Åman, spel fyra mot fem, 3-1 (9:40) Tim Åberg (Kevin Lithén), 3-2 (10:22) Tim Åberg (Kevin Lithén, Olle Larsson), 3-3 (19:00) Gustav Thuresson). Andra perioden: 4-3 (13:03) Emil Modig (Gustav Åman, Axel Dalén), spel fem mot fyra, 4-4 (19:54) Elias Kaskikallio (Eric Pettersson). Overtime: 4-5 (2:28) Max Orrsten (Felix Puustinen).
Skott: 23-48 (8-13, 8-17, 7-11, 0-7).
Utv, Avesta: 7x2, 1x5, 1x20. Köping: 3x2.
Domare: Tomas Berggren.
Publik: 48 (Avestahallen).
Avesta BK: Hampus Nordgren (Edvin Joahnsson)-Gustaf Hermansson, Samuel Bjurling, Anton Block, Axel Dalén, Axel Eriksson-Gustav Åman, Oliver AHlberg, Emil Modig, Zacarias Ridderstam, Isak Rundblad-Julian Winlöf-Palm, Hampus Wiklund, Erik Lindgren, Edvin Karlsson, Joakim Nordqvist-Christopher Gustafsson, Melvin Könönen.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38