Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Avesta BK
Med glädje, fart & gemenskap
U16
Ida Karlsson vinnare av Nicklas Lidström priset.
2020-07-25 13:50
Från vänster U16 tränaren Marcus Eriksson, Avesta BK:s ordförande Johan Söder, Ida Karlsson och J18-lagledaren Manfred Johnson. FOTO: Pirjo Korhola.

Den pågående pandemin har medfört att flera arrangemang har fått ändrade planer. Ett av dessa var den årliga ungdomsavslutningen i Outukumpuhallen i Skogsbo som fick ställas in i våras.  

Under lördagen fick äntligen Niklas Lidström pokalen som bästa U16 spelare, sin rättmätiga ägare i form av Ida Karlsson. 

-Det känns jättekul. Det var inget jag förväntat mig att det skulle ha blivit något i år, säger Ida Karlsson. 

De kriterier som vinnaren av Niklas Lidström priset ska uppfylla är skicklighet, målmedvetenhet och ödmjukhet. Ofta brukar Niklas Lidström dela ut priset, men med tanke på covid-19,  så fanns det ej möjlighet till det i år. Ida Karlsson är i gott sällskap, då bland tidigare vinnare finns spelare som, Filip Ström, Emil Millberg, Hugo Söder och Isak Hammar. 

 

Den 16-åriga Skogsbotjejen vill passa på och tacka alla Skogsbo SK, och ABK-ledare för att hon tagit sig fram till en av allra mest lovande backarna i Sverige just nu. 

-Jag gick ner och spelade med “05-orna” i Skogsbo. Det var då jag utvecklades mest tror jag, med Micke Norström och “Robban” Hermansson. I Avesta har “Macke” (Marcus Eriksson) varit bra på fysdelen och hållt igång oss, och sedan alla tränare, som Nicklas (Eriksson). 

Genombrottet kom när hon var med i Dalarnas vinnande TV-pucklag, där hon också fick ta emot priset som Mest värdefulla spelare. Sedan blev det också spel med Leksands IF i SDHL och deltagande i ungdoms OS i Schweiz, där Sverige knep silver. 


Vilket av dessa rankar du högst? 

-Jag tror OS går högst faktiskt. Även fast det inte blev guld, så var allt runtomkring jättekul. 

Efter redan ifjol provat på spel i den högsta ligan i Sverige, SDHL, så hoppas Ida att kunna ta en plats i laget i år. 

-Förhoppningsvis så får man spela i SDHL, med damlaget, och göra så gott man kan där. Jag har varit upp där en gång och kört lite innebandy och fyspass. Den 3 augusti går vi på is. 

I januari kommer U18-VM för damer hållas i Östergötland. Även det är något som Ida Karlsson hoppas kunna vara med på. I dagsläget är det dock oklart när man kommer att ha ett förberedande läger. 

-Absolut så siktar jag komma med där. Det gäller att kämpa så mycket som man kan, och ta en plats där. Det hade vart kul! 


Är det något du kommer sakna från Avesta BK eller Avesta som stad när du börjar hockeygymnasiet i Leksand i augusti? 

-Även fast man håller kvar kontakten med alla kompisar, så blir det ändå att man skiljs åt liksom. Så det blir tråkigt, liksom alla grabbar som har varit snälla i Avesta, som jag kommer att sakna. 

 
Våra sponsorer