Dalarnas tilltänkta TV puckspelare har haft läger
2020-01-28 10:06
Elliot Ahlberg siktar på spel i TV-pucken. FOTO: Jarocka Foto.

Förberedelserna inför årets TV-puck turnering har påbörjats. För ett par veckor sedan hölls den första samlingen i Avesta, och den gångna helgen var det ett 40-tal spelare på plats i Falun, för träningar och en internmatch över 3x15 minuter. Från Avesta BK var Mille Modén och Elliot Ahlberg representerade.

-Det gick rätt bra. Jag tycker att jag hängde bra med i matchen, och jag gjorde ett mål och en assist, säger Elliot Ahlberg, om sin egna insats.

Under senvintern kommer ytterligare två samlingar att hållas och sedan spel i RM. Närmast om tre veckor väntar ett läger i Furudal.

-Då får vi se om jag går vidare. Jag hoppas på det bästa, säger 14 årige Elliot Ahlberg, som till vardags spelar med Avestas U16 och J18-lag.

Vad skulle det betyda om du skulle bli uttagen till att spela TV-pucken?

-Det är mitt mål. Det är det jag tränar för varje dag, för att komma med.

Slutspelet i TV-pucken 2020 spelas 29/10 – 1/11 i Umeå. Innan dess kommer gruppspelet att spelas på fyra olika orter i Sverige. För Dalarnas del är spelplatsen Leksand 4-6 september. Dalarna har hamnat i en grupp tillsammans med Västmanland, Värmland, Gästrikland, Örebro Län och Bohuslän/Dalsland.

Likt förra året, återfinns i Dalarnas ledarstab, Anders Eriksson, och från Avesta BK Stefan Lundqvist och Jan Hammar.

I TV-pucken för pojkar är det spelare födda 2005 som deltar och för flickor är det spelare födda 2005 och 2006 som deltar.