Målrikt när Avestas U-16 förlorade
2020-01-18 18:35
Avestas lagkapten Anton Eriksson var besviken efter förlusten mot Bollnäs. FOTO: Per Lindgren.

Efter nästan en månads uppehåll för Avesta BK:s U16 lag, hemma mötte man på lördagseftermiddagen Bollnäs IS, i premiären av fortsättningsserien. Matchen slutade med bortaseger 5-8, efter det att Avesta tappade mycket av spelet i andra perioden, som gästerna vann med 2-6 (!).

-Vi gör en bra första period. Hade vi fortsatt så i de andra perioderna, så hade vi kunnat vunnit, säger Avestas forward Anton Eriksson, kort efter slutsignalen.

Avestas U16 lag som placerade sig sexa i grundserien, får nu spela i fortsättningsserien,som består av totalt nio lag från Gävleborg, Hälsingland och Dalarna. Lagen kommer att mötas i enkelmöten.

ABK inledde matchen lovande, och var det lag som hade ett spelövertag under den första perioden, och kunde snabbt gå ifrån till 2-0, målen gjorde båda gångerna av Salaförvärvet David Johnson. Innan perioden var till ända kunde Bollnäs reducera till 2-1.

I den andra perioden fick hemmalaget en smakstart när Ludvig Karlsson skickade in 3-1 efter knappa tre minuter. Sedan kom det handla mycket om Bollnäs som fick utdelning på det mesta, och kunde via sex raka mål, gå ifrån till 3-7. När hemmalagets Elliot Ahlberg visades ut på 5+20, så tog Bollnäs tillvara på sitt powerplay, och kunde göra tre mål, samtliga av Jonathan Brown, som också hann med att göra ett fjärde.

-Det tog lite hårt på oss när vi fick en ”femma” mot oss, och de gjorde tre mål på oss när vi hade boxplay. Vi tog oss inte igen oss efter det, konstaterade Anton Eriksson och fortsätter sin analys:

-Vi tappade fokus och föll med i deras spel. Det var mycket snack ute på plan.

I Avestas mål hade Emmy Nordström-Åmark det jobbigt, och hon hade säkert önskat sig ett annat resultat, när hon dagen till ära fyllde 16 år (grattis Emmy!).

Bollnäs, som kom till spel med få spelare, gjorde en bra match i den tredje perioden och Avesta var aldrig nära att få med sig några poäng.

-Vi trodde att vi skulle få ett större övertag i tredje. Det var nog därför vi inte hade det, då alla visste om att de var elva man, så vi gick in med inställningen att de skulle vara tröttare än oss i tredje, men så blev det inte, säger Anton Eriksson krasst.

Vad har ni satt upp för målsättning med fortsättningsserien?

-Jag vet inte riktigt. Vi ska göra vårt bästa och se vart det tar oss.

För Avesta väntar i nästa omgång bortamatch på lördag mot Hudiksvall HC.

U16, division 1 B, forts.

Avesta BK-Bollnäs IS 5-8 (2-1, 2-6, 1-1)

Mål; Avesta: David Johnson 2, Ludvig Karlsson 2, Emil Lind Bollnäs: Jonathan Brown 4, Oscar Ekström 3, William Wängelin.