Hockey på riktigt
U14

Dalarna inledde TV-pucken på bästa sätt
2021-09-10 21:17

TV-puckens kvalspel har inletts för Dalarnas del. Första matchen spelades på fredagskvällen när Värmland stod för motståndet. Efter en bra genomförd match tog Dalarna hand om alla poängen, efter vunnit med 4-2 (1-1, 3-1).

-Det var en tät och intensiv match, och chanser åt båda hållen. Bra fart, bra kämpa, bra tempo, och vilja från båda lagen, säger Nicklas Bergström från Avesta BK:s styrelse, i telefon från Lugnet i Falun där kvalspelet pågår fram till söndag.

Hemmalaget fick något av en kalldusch när Värmland bara behövde elva sekunder att utnyttja matchen förstapowerplay, efter dryga två minuter, fram till 0-1. Dalarna redde sedan ut två boxplay under periodens första halva. Dessutom brände Värmland ett straffslag. Men sedan jobbade sig Dalarna in i matchen och Anton Olsson kunde kvittera till 1-1, vilket också var resultatet efter första perioden.

-Dalarna spelade sedan upp sig i matchen och gjorde ett rejält ryck i andra perioden, när de på kort tid drog iväg till 4-1, säger Nicklas Bergström, som tycker det var en sevärd tillställning.

Extra roligt var det också att Avesta BKs fyra spelare som fanns på isen skötte sig bra.

-Målvakten Emil (Rautsila) fick vakta båsdörren. De satte Pontus (Bergström) och Casper (Harjula) i andra femman, och Viktor (Lyckman) och Sebbe (Lindqvist) i fjärde femman. Sedan kastade de om lite i femmorna, säger Nicklas Bergström.

Dalarna-Värmland 4-2 (1-1, 3-1)

Mål: Dalarna: Anton Olsson, August Lissel, Zaki Crookes, Viktor Skoglund Värmland: Gustav Estenstad, Lukas Ytter.

Skott: 30-23 (10-10, 20-13)