A-lag

Stor dramatik när Avesta besegrade Guldsmedshytte SK
2022-10-28 22:19
Avesta tog första bortavinsten när man vann en rysare mot Guldsmedshyttan. Foto: David Nylander.

Avesta BK följde upp segern mot Smedjebacken, genom att på fredagskvällen bortaslå Guldsmedshytte SK med 4-5 (2-0, 4-0, 3-0). Segern satt dock långt inne där vi först i tredje perioden kunde vända matchen med tre mål, där Jakob Karlsson avgjorde med 19 (!) sekunder kvar.

-Vi tar tillvara på vårt powerplay. Och att vi visar energi i tredje perioden. Idag spelade vi tillsammans som ett lag, säger Avesta BK tränare Ola Nordin, vad som avgjorde till BK:s fördel.

Vi startade matchen väldigt bra, och Niclas Hero, kunde ge ABK ledningen med 0-1, efter fem minuter. Innan perioden var över spädde formstarke Jakob Karlsson på till 0-2.

-Det var en jämn första period. Bra stundtals, men även ibland lite mindre bra. Men en okej period sammanfattar Nordin första tjugo.

Men GSK kom tillbaka i andra perioden. Och det med besked. Närkelaget visade stundtals upp bra hockey, med fart genom mittzonen. För innan halva perioden var avverkad hade hemmalaget vänt på underläget och gått fram till ledning 4-2. Som i tidigare matcher blev ABK ängsliga efter släppt in ett mål.

-Ja så var det, håller Avestatränaren med om, och fortsätter:

-Vi tappade allt första tio, tolv minuterna, innan vi rycker upp oss lite i slutet.

Men det var inte slut på dramatiken, för i den tredje perioden, stod Avesta för en sanslös upphämtning.

-Då går vi in och tar tag i spelet, säger Ola, som först fick se Tony Nyström Eriksson reducera till 4-3 efter en minut. Precis den start vi behövde. Avesta fortsatte att dominera spelmässigt, och efter 15.08 skickade Jordan Caballero Lindberg in kvittering till 4-4. I samband med målet blev det mycket utvisningar för båda lagen.

-Vi fick spela tre minuter i powerplay, säger Nordin, som i slutminuten hade Niclas Hero, Tony Nyström Eriksson, Jesper Gustafsson och Jakob Karlsson inne på isen. Avgörandet kom efter 19:41, när Jakob ”Jagge” Karlsson avgjorde med sitt andra mål för kvällen, fram till 4-5.

-Han får pucken på sin kant, och tar tillvara på sitt skott, säger Nordin.

Hur vill du sammanfatta första fjärdedelen av serien?

-Vi har visat att vi stundtals spelar bra mot alla lag. Vi visste att det skulle bli en tuff serie. Det gäller att gnugga vidare, och jobba på det vi är bra på, och även det vi är mindre bra på.

Vinsten betyder att vi klättrade upp till sjätte plats, förbi både Guldsmedshyttan, och Smedjebacken som är ny jumbo, efter förlorat mot Arboga med 1-3.

Nu väntar en vecka till nästa match, när vi fredagen den 4 november tar oss an Hallsberg på bortais.

Guldsmedshytte SK-Avesta BK 4-5 (0-2, 4-0, 0-3)

Första perioden: 0-1 (5.12) Niclas Hero (Tony Nyström-Eriksson, Lucas Salo), 0-2 (16.59) Jakob Karlsson.

Andra perioden: 1-2 (1.02) Filip Nyberg, 2-2 (4.24) Jesper Arvidsson (Filip Nyberg, Alexander Arvidsson) spel fem mot fyra, 3-2 (8.24) Casper Westerlund (Rasmus Ohlsson Fromell, Andre Sundén), 4-2 (9.05) Arwe Lundström (Andreas Arvidsson, Jesper Arvidsson)

Tredje perioden: 4-3 (1.01) Tony Nyström-Eriksson (Lucas Salo), 4-4 (15.08) Jordan Caballero Lindberg, 4-5 (19.41) Jakob Karlsson (Jesper Gustafsson) spel fem mot fyra.

Skott: 35-38 (16-12, 15-14, 4-12 )

Publik: 225 (Råsshallen)

Avesta BK i Råsshallen: Lucas Johansson (Hampus Nordgren)-Jesper Gustafsson, Filip Ström, Jordan Caballero Lindberg, Arwid Forsman, Jakob Karlsson-Filip Carlsson, Oliver Ahlberg, Tony Nyström-Eriksson, Edvin Karlsson, Lucas Salo-Robin Leijd, Robin Andersson, Viggo Meerits, Niclas Hero, Isac Ihrfors-Erik Lindgren.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10
Säsongens första seger2023-10-13 23:15