Förlust mot Häradsbygden
2022-03-11 22:52
Häradsbygden och Avesta bjöd stundtals på bra hockey. Foto: Per Lindgren.

LEKSAND. I förkvalseriens sista omgång, möttes Häradsbygdens SS och Avesta BK, i en match där båda lagen redan var klara för fortsatt spel i kvalserien till tvåan.

-Vi gör två bra perioder, den första och den tredje. Sedan faller vi ut från vårt spel i andra perioden och gör saker själva, säger målvakten Jesper Larsson, efter matchen som Häradsbygden vann med 4-3 (0-0, 4-1, 0-2) i Träningshallen i Leksand.

Från matchen mot Ockelbo, vilades Isac Ihrfors, Niclas Hero och Jordan Caballero-Lindberg. I målet fick alltså Jesper Larsson förtroende, och hann stod för en helt okej insats.

Avesta gjorde en bra match - i två perioder - men för att rubba Häradsbygden på bortais, krävs mer än så, säger Jan Hammar som inte var nöjd med andra perioden, där man tappade matchen.

-I den andra perioden fick påminna spelarna att spela bra i 60 minuter. Inte bara 20 minuter. Den andra perioden är bedrövlig av oss.

Den första perioden som slutade utan mål, tillhörde Avesta. Redan i första anfallet var Jakob Karlsson på vippen att göra 0-1. Jesper Larsson som spelade i Avesta målet, spelade lugnt och säkert, och det märktes inte någon ringrostighet från hans sida.

-Det var mest skott utifrån så det var lugnt. Jag tycker det gick bra, säger Avestas #1, med tanke han inte spelat match på två, tre veckor.

ABK uppträdde bra i egen zon, när man på ett enkelt sätt tog udden ur hemmalagets anfall. Avesta vann också de flesta tekningar i egen zon. Erik Lindgren och Tony Nyström Eriksson hade halvvägs in i perioden ett par vassa målchanser. Likaså Viggo Meerits var nära efter 14 minuter, men avslutet smet utanför. Sett till spelet hade ABK förtjänat haft en ledning.

Häradsbygden höjde sig i den andra perioden, och kunde gå ifrån till 4-1. Martin Hällströmer hade redan efter drygt en minut ett friläge, men avslutet räddades av HSS målvakt Filip Palmborg. Istället var det kort därefter Häradsbygden som tog ledningen med 1-0 genom Markus Bergkvist. Fyra minuter in i perioden, replikerade Avesta, genom Tony Nyström-Eriksson i ett friläge, med ett slagskott, och vi hade 1-1. Häradsbygden fick längre anfall i perioden, och Avesta blev mer testade än i första perioden. Marcus Åberg, kunde göra 2-1, efter tagit sig förbi Viggo Meerits och ensam med Larsson hittade nätet. Innan halva perioden var spelad, kunde Marcus Bringsén vackert trycka in pucken otagbart i krysset till 3-1. Även om ABK skapade en del chanser, var Häradsbygden det bättre laget, inte minst gjorde man mål på sina chanser.

-Vi skiter i det vi ska göra, och spelar för oss själva, säger Jan Hammar, som var besviken över perioden, som hemmalaget också kunde göra ytterligare ett mål fram till 4-1.

För att göra match av det hela, behövde ABK göra nästa mål. Det gjorde man också, när Edvin Karlsson, i powerplay, vackert satte pucken i nät till reducering 4-2, efter 37 sekunder in in i tredje. Matchen stod sedan och vägde. Jesper Larsson fick göra några bra räddningar. Efter dryga sex minuter stod Jakob Karlsson för ett konstnummer, när han på egen hand tog sig igenom hemmaförsvaret, men avslutet blev resultatlöst. I väntan på kommande kvalserie, där lagen kommer att möta varandra igen, märktes det att man ville sätta sig i respekt, genom ett tufft, men schysst fysiskt spel. Avesta gjorde en bra period, och gjorde sitt bästa för att gå ikapp.

-Första och tredje perioden gör vi det jättebra. Vi gör det vi sagt kontinuerligt, och det vi vill se. Vi sa innan tredje att vi inre skulle bry oss om resultatet, utan göra det vi sagt. Och vi saknade inte lägen, säger Janne Hammar, som trots förlusten fick se en hel del som lovar gott inför fortsättningen.

Men effektiviteten fanns inte riktigt där, även om Jakob Karlsson reducerade till 4-3 med 30 sekunder av tredje. ABK vann sedan tekningen, och tog sig in i anfallszon, men lyckades inte riktigt ta sig fram till någon målchans.

-Vi avslutade tredje perioden bra, säger Jesper Larsson, som ser framemot kvalserien, som börjar om en vecka:

-Det ska bli spännande. Vi har chans, men jag tror det blir tuffare motstånd, än vad den här kvalserien har varit. Tuffare motstånd. Jag har inte så bra koll på Lindefallet och Fagersta. Men vi har chans.

Tror du att du får chansen stå i någon av matcherna kvalserien?

-Nja, det tror jag nog inte. Men det är kul att få vara med ändå, säger Jesper.

För Avesta som vunnit dels grundserien av HockeyTrean, och förkvalet till kvalserien, väntar nu en tredje serie som man behöver vinna för att ta steget upp i tvåan (även om det kan räcka sluta tvåa).

-Det är svårt att säga hur det kommer att gå i kvalserien. Nu får vi se på Lindefallet och FAIK, och vad vi har att förvänta oss, avslutar Jan Hammar, inför kommande kvalmatcher.

Kvalserien börjar fredagen den 18 mars med bortamatch mot Fagersta.

Häradsbygden SS-Avesta BK 4-3 (0-0, 4-1, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (2.34)Markus Bergkvist (Erik Norström, Filip Hultgren), 1-1 (4.15) Tiny Nyström-Eriksson, 2-1 (8.55) Marcus Åberg (Petter Ödegaard, Pontus Åberg), 3-1 (9.35) Marcus Bringsén(Viggo Keddén, Lukas Blomdal), 4-1 (16.22) Oscar Björk (Filip Hahne)

Tredje perioden: 4-2 5/4 (0.37) Edvin Karlsson (Jakob Karlsson, Jesper Gustafsson), 4-3 (19.30) Jakob Karlsson (Hampus Mattsson)

Skott: 30-37  (10-15, 12-11, 8-9)

Domare: Andreas Eldebäck

Publik: Ca 150 (Träningshallen Leksand)

Avesta BK i Träningshallen Leksand: Jesper Larsson (Lucas Johansson)-Jesper Gustafsson, Gustav Åman, Viggo Meerits, Jakob Karlsson, Hampus Mattsson-Joel Hedin, Filip Ström, Martin Hällströmer, Edvin Karlsson, Tony Nyström-Eriksson-Hampus Wiklund, Oliver Ahlberg, Emil Millberg, Viktor Eliasson, Erik Lindgren-Isak Rundblad.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10