A-lag

Strafförlust mot Ockelbo
2022-03-02 22:54
Avesta BK fick med sig en poäng i onsdagens bortamatch mot Ockelbo. Foto: Per Lindgren.

OCKELBO. Avestas vinstsvit, stannade vid tretton segrar. Detta efter Ockelbo besegrat Avesta BK med 4-3, efter straffar, i förkvalets andra omgång. Assisterande ABK-tränaren Stefan Lundqvist, var väldigt besviken över hur laget uppträdde under stora delar av matchen.

-Vi kan inte spela så här i fortsättningen. De ville tävla, medans vi blir passiva, och tappar vårt spel.

Matchen svängde fram och tillbaka målmässigt, och efter tre perioder var ställningen 3-3. Avgörandet kom sedan i straffläggningen, där Ockelbo drog det längsta strået.

Avestas poäng betyder att vi fortsatt toppar tabellen med fyra poäng, en pinne för Häradsbygden som vann med 10-2 mot Gävle GIK.

Avesta gjorde det mesta rätt i den första perioden, utan det viktigaste – att göra mål. Trots ett stort spel-, och chansövertag, var det Ockelbo som gjorde periodens enda mål, efter dryga elva minuter när Tomas Astner i powerplay gjorde 1-0.

Redan från första nedsläpp tog Avesta tag i spelet genom att vinna de flesta närkamper, och tekningar. Första fyra fem minuterna var det en kanonad mot Andrew Best i Ockelboskassen. Bland annat hade Jordan Caballero Lindberg och Oliver Ahlberg vassa målchanser.

När Ockelbo fick powerplay efter 7.15, lyckades man inte skapa något framåt, utan istället var det Tony Nyström Eriksson som fick ett friläge.

Avesta var det tyngre laget, visade upp bra skridskoåkning och var spelförande.

Stefan Lundqvist var ändå inte nöjd med hur laget uppträdde efter den lovande starten.

-Efter tio minuter, faller vi igenom som ett korthus. Vi är inte förberedda och håller oss inte till vår gameplan, säger han.

Tony Nyström Eriksson fick en ytterligare chans i ABKs andra boxplay, men hans slagskott gick utanför. Därför kändes det inte logiskt när Ockelbo tog ledningen i numerärt överläge med 1-0 genom Tomas Astner. I slutet av perioden fick Avesta sitt första powerplay, men återigen fick Ockelbos keeper briljera.

I den andra perioden höjde sig hemmalaget ett par snäpp, och kom ut tuffare mot Avesta. Vi rådde dock ut den första anstormningen, och Niclas Hero som suttit utvisad två gånger i matchen (ena gången när Avesta hade en man mer på isen), revanscherade sig när han kvitterade till 1-1 efter 7.40 .

-Tony (Nyström Eriksson) la ett fint pass till nig, säger Niclas Hero som fick mycket speltid, och var likt flera andra inte tillfreds med matchen:

-Vi kommer inte upp i nivå. Vi mötte ett ostrukturerat lag, och måste vänja oss möta sådana lag, och vad vi ska göra. Sedan gör deras målvakt en dundermatch, och gör sitt livs match. Det var superviktigt vi fick en poäng.

Avesta tog ledningen med 1-2 ett par minuter senare i spel fyra mot tre, genom Jakob Karlsson, som sekunderna innan träffat virket. Perioden bjöd på böljande hockey, och Ockelbo gjorde en klart bättre period, än den första. Hemmalaget kunde efter ett tryck kvittera till 2-2 efter knappa 14 minuter. Avesta saknade inte chanser, bland annat hade Jordan Caballero Lindberg en styrning över. OHC kunde gå till periodledning 3-2. ABK var dock nära kvittera i slutsekunderna av perioden.

-Ockelbo är bättre än oss, och styr matchen säger ”Lunkan” Lundqvist, som tycker man sedan kom tillbaka i tredje:

-Då blir det lite bättre, och vi gör fler saker rätt. Men vi släpper till för många chanser i matchen, säger en missnöjd Avestatränare.

Hemmalaget inledde starkt i den tredje perioden. Men periodens enda mål, gjorde Jordan Cabellero Lindberg efter fem minuter, när Avesta kom i ett två mot ett läge, och Caballero Lindberg kvitterade till 3-3. Spelet böljade fram och tillbaka, och spelet var av slutspelskaraktär. ABK hade lite mer av spelet, även om hemmalaget inte var ofarliga med sitt energiska spel.

-Jag tycker vi är det mer vältränade laget, säger Niclas Hero, som tyckte man tempomässigt höll jämna steg med Ockelbo.

Båda lagen kunde avgjort i slutet av perioden. Med tjugo sekunder kvar kom Avesta i ett två mot ett läge, men lite symptomatisk räddade Ockelbos keeper. Efter en jämn overtime, avgjorde sedan Micky Dunberry som straffläggningens enda målskytt.

Avestas forward Erik Lindgren, fick en del speltid, och var hyfsat nöjd med en pinne i bagaget hem.

-Vi gjorde en helt okej match. Det var mycket fram och tillbaka. De fick ett par enkla mål. Det var viktigt vi fick med oss en pinne, i och med att det var en bortamatch. Jag tror att vi i fortsättningen måste spela enklare, och sätta chanserna. Det kan bara bli bättre, säger Lindgren.

Sefan Lundqvist, ser nu fram emot fredagens match, när man möter Gävle GIK.

-Nu är vi tvungna att ladda om. Vi måste upp flera klasser för att ha en chans på fredag mot Gävle GIK.

Ockelbo HC-Avesta BK 4-3 e. str (1-0, 2-2, 0-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 5/4 (11.33) Tomas Astner (Gavin Fleck)

Andra perioden: 1-1 (7.40) Niklas Hero (Tony Nyström Eriksson), 1-2 4/3 (9.56) Jakob Karlsson, 2-2 (13.51) Tomas Rosén ) MaximenDanis, 3-2 (16.28) Maxime Danis (Tomas Astner)

Tredje perioden: 3-3 (5.21) Jordan Cabellero-Lindberg Edvin Karlsson)

Straffar: 4-3 Micky Dunberry.

Skott: 35-38 (9-16,12-7, 11-10, 2-5)

Domare: Andreas Wikström.

Publik: 181 (Ugglebo Arena)

Avesta i Ugglebo Arena: Lucas Johansson (Jesper Larsson)-Jesper Gustafsson, Gustav Åman, Hampus Mattsson, Jakob Karlsson, Philip Andersson-Joel Hedin, Filip Ström, Jordan Cabbelro Lindberg, Niklas Hero, Tony Nyström Eriksson-Hampus Wiklund, Oliver Ahlberg, Emil Millberg, Edvin Karlsson, Mattias Hällströmer-Isac Ihrfors, Isak Rundblad, Erik Lindgren, Viktor Eliasson, Viggo Meerits