A-lag

Mörk kväll i Tegera Arena
2021-11-06 13:13
Zacarias Ridderstams hattrick hjälpte in till några poäng i mötet mot Häradsbygden. Arkivfoto: Jenny Meerits

ABK drog det kortaste strået i toppmatchen borta mot Häradsbygdens sportsällskap. I en målrik tillställning vann hemmalaget med 6-5 i Tegera Arena. Segermålet kom med knappa tio minuter kvar av tredje perioden när Filip Hahne med sitt andra mål i matchen avgjorde i spel fyra mot fem.

Förlusten betyder Häradsbygden nu är sex poäng före Avesta i tabellen. Samtidigt vann Ludvika vilket betyder ”BK” har satt sig i en besvärlig sits för att ta en topptvå placering. Upp till tabelltvåan Lightnings är det fem poäng.

Avesta BK inledde lovande i Tegera Arena och tog ledningen med 0-1 efter fem minuter genom Edvin Karlsson. Tyvärr var det enda gången som Avesta var i ledning i matchen. Häradsbygden gick upp till en 3-1-ledning efter första perioden. I andra perioden utjämnade Avesta till 3-3 men bara för att se hemmalaget på nytt skaffa sig en tvåmålsledning fram till 5-3. Edvin Karlsson reducerade till 5-4 i mittakten, innan Zacarias Ridderstam, knappt halvvägs in i tredje akten, med sitt tredje mål för kvällen kvitterade till 5-5 i spel fem mot fyra. När sedan Marcus Bringsén kort efter åkte ut två minuter för en slashing hoppades alla ABK-supporters på en bortaledning. Men tyvärr var det HSS som kunde göra 6-5 i numerärt underläge. Ridå ner.

Nu gäller det att snabbt komma igen i nästa omgång då Björbo väntar på bortaplan.

Häradsbygdens Sportsällskap-Avesta BK 6-5 (3-1, 2-3, 1-1)

Första perioden: 0-1 (5.03) Edvin Karlsson, spel fyra mot fem, 1-1 (12.32) Magnus Bräck, 2-1 (16.28) Oscar Björk, 3-1 (16.40) Filip Hahne.

Andra perioden: 3-2 (3.04) Zacarias Ridderstam (Edvin Karlsson), 3-3 (3.37) Zacarias Ridderstam (Tony Nytsröm-Eriksson, Edvin Karlsson), 4-3 (5.12) Anders Quarfordt (Markus Karlsson, Marcus Bringsén), 5-3 (7.41) Magnus Bräck (Marcus Bringsén, Markus Bergkvist), 5-4 (8.14) Edvin Karlsson (Tony Nyström-Eriksson).

Tredje perioden: 5-5 (9.36)  Zacarias Ridderstam (Philip Andersson, Jakob Karlsson), spel fem mot fyra, 6-5 (10.56) Filip Hahne, spel fyra mot fem. Målvakt, HSS: Pontus Johnsson 87,50 %. ABK: Jesper Larsson 83,37 %.

Skott: 36-40 (12-9, 7-15, 17-16)

Domare: Tobias Gustafsson-Pihl.

Publik: 117 (Tegera Arena).