A-lag

Smedjebacken blev för svåra i premiären
2021-08-29 18:37
Philip Andersson tyckte Avesta inte kom upp i sitt kunnande i förlustmatchen mot Smedjebacken. Foto: Oliver Werner.

Det blev inte den säsongsstart vi hade hoppats på. Smedjebacken HC vann söndagens träningsmatch i Ovakaohallen med 5-2 (3-0, 2-1, 0-1).

-Det var tråkigt, men vi fick en bra genomkörare, säger Philip Andersson i Avesta BK:s förstafemma, efter förlusten.

Smedjebacken visade från start varför man tillhör tvåan. Skillnaden var stor mellan lagen, och hemmalaget kunde gå till första periodvilan med 3-0 i ryggen.

-De hade spelet hela tiden. Vi hade inte så mycket att säga till om där, konstaterade Philip Andersson.

I mellanperioden tvingades ABK göra en del omkastningar i laget, efter Zacarias Ridderstam tvingades kliva av isen. Spelmässigt fortsatte SHC var det bästa laget, och man gick fram till 4-0, innan Tony Nyström Eriksson reducerade till 4-1 dryga sju minuter in i perioden. Innan perioden var över hann Smedjebacken utöka sin ledning till 5-1.

Efter halvminuten spelad av tredje perioden, putsade Isak Rundblad förlustsiffrorna till 5-2.

-Den tredje perioden tar vi med oss, säger Philip Andersson, som tyckte det kändes ovant att spela match igen efter nära 10 månader.

-Vi har varit på is bara en vecka, och det är fortfarande ringrostigt. Det var tufft, och man har dålig tajming. Men vi kommer att fortsätta gnugga på.

Bäst i Avesta var målvakten Lucas Johansson.

Smedjebacken HC-Avesta BK 5-2 (3-0, 2-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (11.45) Oliver Nähr Winkel (Luca Kusmac), 2-0 5/4 (16.06) Oliver Nähr Winkel (Luca Kosmac, Emil Svensson), 3-0 (19.28) Stefan Emesjö (Andreas Eriksson, Kalle Olsson)

Andra perioden: 4-0 (25.30) Linus Karlsson (Oliver Nähr Winkel, Luca Kosmac), 4-1 (27.34) Tony Nyström-Eriksson (Jesper Gustafsson, Viggo Meerits), 5-1 (31.58) Linus Karlsson (Oliver Nähr Winkel, Luca Kosmac).

Tredje perioden: 5-2 (40.32) Isac Rundblad (Edvin Karlsson, Gustav Åman)

Skott: 63-21 (20-6, 22-6, 21-9)

Utv: SHC 5x2 ABK 5x2

ABK i Ovakohallen: Lucas Johansson (Jesper Larsson)-Jesper Gustafsson, Gustav Åman, Philip Andersson, Edvin Karlsson, Julian Vinlöf-Palm-Joel Hedin, Filip Ström, Tony Nyström-Eriksson, Zacarias Ridderstam, Viggo Meerits-Hampus Wiklund, Isak Rundblad, Isac Ihrfors, Christopher Gustafsson, Erik Lindgren-Oliver Ahlberg.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10