Jämnt och spännande när ABK drog längsta stået
2019-12-25 16:15
2019 års hemvändarmatch bjöd på mycket mål. Saknas på bilden gör Avestas tränare Jan Hammar och Stefan Lundqvist, och hemvändarnas Jonas Melin och Stefan "Tosse" Bäckström. FOTO: Lena Hallström.
Runt 200 åskådare fick uppleva en rolig och stundtals sevärd tillställning där Avesta BK något överraskande vann med 8-7 efter straffar, mot ett mer etablerat motstånd.
Den SHL meriterande backen Alexander Lundqvist kunde tyvärr inte medverka, då han blev uppkallad till Leksands onsdagsträning, som förberedelser inför torsdagens match mot HV71.
Nu var det Linden Eskilstuna spelaren, Emil Johansson, som tillhörde en av de främsta i Hemvändarna. Det var också 22-åringen som i första perioden med sina två mål, mycket bidrog med att man efter första perioden kunde gå till pausledning med 2-3. Inför den tredje perioden hade hemvändarna en fortsatt ledning, 3-4. Avesta kunde i början av  perioden genom mål av Robin Andersson, och Joakim Nordqvist vända till ledning 5-4. Men återigen skulle hemvändarna komma tillbaka. Tre raka mål betydde ledning, 5-7. Men på något sätt lyckades ABK ta matchen till straffar, när först Isac Rundblad reducerade till 6-7, och efter 19.34 fick Nico Ridderstam öppet mål, och kunde raka in 7-7. Allt avgjordes sedan på straffar. Där var det Rasmus Strömberg, som med en "Foppa" straff drog bort Roni Sener i hemvändarmålet, och avgjorde i den sista straffrundan, till Avesta BK seger.

Målen: 1-0 Joakim Nordqvist, 1-1 Emil Johansson, 2-1 Oskar Strömberg, 2-2 Nicolas Ridderstam, 2-3 Jakob Karlsson, 3-3 Rasmus Strömberg, 3-4 Philip Andersson, 4-4 Robin Andersson, 5-4 Joakim Nordqvist, 5-5 Valter Lederud, 5-6 Jordan Cabellero, 5-7 Jakob Karlsson, 6-7 Isac Rundblad, 7-7 Nico Ridderstam. GWS: Rasmus Strömberg.

Avesta BK: Marcus Dahlström(Hampus Nordgren)-Gustav Åman, Jesper Gustafsson, Nicolas Ridderstam, Tobias Nordin, Robin Andersson-Anton Wenngren, Samuel Bjurling, Joakim Nordqvist, Jonas Gabrielsson, Emil Modig-Isac Rundblad, Gustav Jensen, Oskar Strömberg, Rasmus Strömberg, Alex Ahlbäck.Tony Nyström Eriksson.
Hemvändarna: Lucas Johansson (Roni Sener)-Alexander Blom, Jakob Karlsson, Henrik Sternebäck, Joel Hedin, Patric Sponé-Phlip Andersson, Valter Lederud, Emil Johansson, Patrik Palm, Elias Berglund-Hampus Mattsson, Lucas Högosta, Jordan Caballero, Emil Millberg, Viktor Hellstrand-Mårten Björk.

RF SISU Utbildningar2022-10-27 09:49
Är du framtidens Domare2022-09-27 12:36
Matchtröjor #22021-09-29 10:42
2021-09-28 10:59
Hej alla bingovänner!2021-09-21 13:00
ABK:s försäsongcamp2021-08-23 16:30