Vi äter gemensam lunch efter isträningen. Vi fixar matlådor till en kostnad av 50kr.

2023-01-23 10:13
ABK har precis tagit ledningen med 1-0

Avesta BK har tidigare visat att man kan störa topplagen i serien. I söndagens hemmamatch mot tabellettan Malungs IF fick man till en fullträff och kunde förutom ett bra spel även ta hand om alla tre poäng.

-Vi kör en jättebra match där vi kämpar för varandra och gör det lilla extra, säger assisterande Avestatränaren Hampus Nyman i ett sms.

Hemmalaget hade med sig en 1-0-ledning från första perioden efter pålitlige målskytten Villiam Lederud hittat rätt. Gästerna kvitterade till 1-1 i upptakten av andra i spel fem mot fyra, innan ABK-backen Sebastian Lindkvist gjorde 2-1 i mitten av andra akten. Med knappa fem minuter kvar av mellanronden var Lederud på nytt fram och ökade på ledningen till 3-1.

I tredje fick ABK spela mycket i boxplay men klarade av hålla tätt bakåt. MIF vann skotten i tredje med 11-4 men en storspelande Casper Nilsmats i kassen var säkerheten själv.

-Han blir matchhjälte med många viktiga räddningar, säger Nyman som öser beröm över sin 15-årige keeper.

Malung plockade målvakten i slutet, men då gick det som det ofta brukar gå att motståndarlaget kan göra mål i tom kasse.

MIF, som vunnit de två tidigare mötena mot Avesta (3-2 och 6-4), fick den här gången dra det kortaste strået mot ett hårt krigande hemmalag som gjorde det jobbigt för gästerna.

-Vi spelar uppoffrande, täcker skott och spelar fysiskt.

Förutom Casper Nilsmats, som landade på utmärkta 96,43 i räddningsprocent. stack Villiam Lederud ut med två mål.

-Men det är en väldigt bra insats av samtliga spelare, säger Hampus Nyman.

Med fem omgångar kvar ligger Avesta kvar på femte plats.

Vi möter i nästa omgång söndagen den 29 januari nästjumbon Falu IF2 på bortaplan.

Text: Olov Lindgren

Avesta BK-Malungs IF 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (19.01) Villiam Lederud. Andra perioden: 1-1 (3.54) Alexander Eriksson, spel fem mot fyra, 2-1 (9.36) Sebastian Lindkvist, 3-1 (15.24) Villiam Lederud. Tredje perioden: 4-1 (19.21) William Johansson, ENG.

Skott: 26-28 (14-9, 8-8, 4-11)

Utv, ABK: 4x2, MIF: 4x2.

Domare: Andreas Eldebäck.

Avesta BK i Avestahallen: Casper Nilsmats (William Anderstedt)-William Johansson, Robin Leijd, Wiggo Karlsson Englöf, Oskar Skog, Isak Borggren-Vladyslav Kolba, Fred Ingeson, William Olsson, Adam Elmgren, Anton Eriksson-Elias Berglund, Sebastian Lindkvist, Villiam Lederud. Loke Hedlund, Elias Malmberg.