Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Avesta BK
Med glädje, fart & gemenskap
U14
Björbo IF
5 - 2
Avesta BK
Björbo IF5 - 2Avesta BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 november, 12:00
Plats:Björbo Ishall
Serie:U14   Tabell >>
Samling:10:45
ABK U14 fick inte spelet att stämma borta mot Björbo
2019-11-17 18:06
John Persson, Linus Vallin och Casper Harjula under uppvärmningen innan matchen
BJÖRBO IF – AVESTA BK 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
Matchrapport signerad tränare Juha Harjula:

"Efter 2 veckors speluppehåll så var de dax för match för grabbarna. Vi har tränat på under dessa veckor men haft manfall pga av sjukdomar och inte kunnat träna som vi velat. Så helgens borta match mot Björbo syntes det väl att vi inte hade tränat så mycket på helplan, tyvärr. Vi fick även bortfall till helgen och åkte iväg med bara 11 utespelare och 2 målvakter.
Matchen började helt OK för vår del men vi tappade fokus och markeringar i egen zon lite för lätt. Visserligen tog vi ledningen men spelet ville inte stämma och vi stressade upp oss i onödan. 1-1 kom efter slarv i egen zon och det straffade sig på en gång. Vi ledare stod och velade om vi skulle ta en time-out men lät perioden komma till ända. 1-1 efter första får vi vara glada för, Björbo var bättre.
I periodvilan försökte vi pratade med grabbarna att ta de lugnt med pucken och sätta första passet rätt och inte kladda med pucken för länge. De funkade inte alls utan vi var tillbaka i de vi hade i första om inte sämre. Grabbarna försökte och försökte men idag gick det inte. Vi spelade alldeles för svårt och höll i pucken för länge. Visserligen tog vi ledningen med 2-1 men de var inte rättvist. Björbo satt 2-2 efter slarv i egen zon innan perioden var över och vi skulle få en välbehövlig periodvila. Grabbarna såg trötta ut och som vi spelade så var de inte konstigt. Vi jagade över hela plan och höll inte våra platser och när vi blev tillbaka tryckta i egen zon så blev det långa byten.
Vi försökte få hopp i periodvilan och påpekade att vi inte skulle vara överallt på plan utan spela som vi gjort tidigare under säsongen. Så grabbarna var taggade inför sista perioden och vi ledare hade hopp att det skulle vända men idag var det en sådan dag när inget stämde. Björbo spelade sitt spel och gjorde det riktigt bra och fick in ledningspucken tidigt i perioden. Vi försökte och hade några bra lägen utan att få in den bakom Björbo´s duktiga målvakt. När 4-2 kom så orkade vi inte samla ihop oss för en sista anstormning utan Björbo vann helt rättvist och måste säga att det var kul att möta ett spelande lag.
Sett till spelet så tycker jag att de är de bästa lag vi möt i serien så här långt. Extra plus till vår målvakt Emil Elofsson som räddade oss från ett större nederlag. Nu får vi träna hårt i 2 veckor innan nästa match som är på hemmaplan."

Poängligan mot Björbo: Linus Vallin (1+0), Vickor Lyckman (0+1), Pontus Bergström (1+0)
Utvisningar: Casper Harjula 2 minuter

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 28/3
Lör 14/3
Lör 7/3 12:00
9 - 0  
Lör 22/2 12:00
7 - 0  
Fre 14/2 19:00
7 - 4  
Lör 8/2 18:00
9 - 3  
 
 
Våra sponsorer