Avesta avgjorde i tredje perioden
2020-09-18 23:38
ABK spelarna från vänster, Philip Andersson, Joel Hedin och Jordan Caballero. FOTO: Per Lindgren,
Avesta BK vann på fredagskvällen träningsmatch borta mot Östervåla IF med 3-7.
-När vi spelade koncentrerat och fokuserat, då hamnade vi rätt i positionerna, och visade att vi har en hög högsta nivå, säger ABK tränaren Jonas Melin, efter matchen.
Det tog nästan hela första perioden innan Avesta fick igång skridskoåkningen. Joel Hedin gav ABK ledningen med 0-1 med ett skott från blå linjen, efter det att Jakob Karlsson stått för framspelningen snett bakåt. I powerplay kunde Jakob Karlsson utöka till 0-2 med ett handledsskott invid första stolpen.

I Avestamålet, var Lucas Johansson tillbaka efter ett par säsonger i Fagersta.
-Jag fick en skön start. Jag hade inte så mycket att göra i första perioden. Det var kul att spela i Avesta BK igen. Jag gillar att vara här. Det kommer bli en spännande säsong, och jag hoppas på ett lyckat resultat, säger Avestas #30 som gladdes över att ABK gjort 13 mål på två matcher.
-Offensivt ser det väldigt bra ut.

I den andra perioden skedde en scenförändring när Östervåla tog över initiativet. Hemmalaget vann skotten i perioden med 18-6. Två mål i numerärt överläge betydde 2-2 på resultattavlan efter 40 minuter. Faktum är att ABK ska vara glada att man inte låg under när man gick in till andra periodpausen.

I den tredje perioden, fungerade det mesta för Avesta, när man gjorde fem mål på åtta minuter och drog ifrån i målprotokollet till 2-7.
-Vi sa att vi i andra kom ifrån vårt grundspel, och drog på oss utvisningar. Vi påminde dem om vad vi hade tränat på i veckan, säger Jonas Melin, som fick se några vackra mål.
Östervåla som också spelade igår (vinst 5-1 mot Sala), rasade ihop efter det att Jakob Karlsson och Gustav Åman gjort 2-3 och 2-4 i periodens öppningsminut. Måhända satt gårdagens match i benen hos upplänningarna.
-Vi håller oss till vårt spelsystem och då kommer också målen. I veckan har vi lärt oss vårt spelsystem bättre och bättre. Fortsätter vi med det kommer vi att ha en hög nivå hela tiden i matcherna, säger Jordan Caballero.

I ABK gjorde tre spelare säsongsdebut. Så här betygsätter Jonas Melin de:
Lucas Johansson: Klart godkänd.
Zackarias Ridderstam: Han gör det jättebra som center i andra femman.
Julian Vinlöf-Palm: Han fick göra några byten i alla perioderna, och var en positiv överraskning. Jag har inte sett så mycket av honom. Jättebra.

När nästa träningsmatch spelas är ännu inte klart. Förhoppningen är att den uppskjutna matchen mot Hille/Åbyggeby kan spelas inom en vecka. Klart är också att man någon gång under september ska möta Sala. I oktober väntar dubbelmöten mot SSIF.

Östervåla Hockey-Avesta BK 3-7 (0-2, 2-0, 1-5)
Första perioden: 0-1 16.55) Joel Hedin (Jordan Caballero, Jakob Karlsson), 0-2 (19.31) Jakob Karlsson 5/4 (Isac Rathgeb, Joel Hedin)
Andra perioden: 1-2 (2.06) Ludvig Norstedt 5/3 (Hampus Kroon), 2-2 (6.19) Hampus Kroon 5/3 (Pontus Johansson, Ludvig Norstedt).
Tredje perioden: 2-3 (0.24) Jakob Karlsson (Isac Rathgeb, Jakob Karlsson), 2-4 (0.55) Gustav Åman (Zackarias Ridderstam), 2-5 (4.29) Tony Nyström Eriksson (PS), 2-6 (7.46) Jordan Caballero (Jakob Karlsson, Erik Lindgren) 2-7 (8.15) Gustav Åman (Tony Nyström Eriksson), 3-7 (15.50) Jesper Norstedt.
Utv, Östervåla: 2x2  Avesta: 5x2
Domare: Otto Möller.
Publik: Ca 25.